AKASO Brave 7 Action Camera Review

Η Akaso Brave 7 είναι μια action camera με 2 οθόνες και δυνατά χαρακτηριστικά και εξαιρετική τιμή που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό!

Χαρακτηριστικά

Akaso Brave 7 Specs
Akaso Brave 7 Specs

Η Akaso Brave 7 διαθέτει δύο οθόνες, μία κεντρική 2″ η οποία είναι αφής και εξυπηρετεί και τον χειρισμό της κάμερας και μία μικρή για εύκολες selfies. Ο φακός της Akaso Brave 7 προσφέρει βίντεο ανάλυσης 4κ στα 30fps και φωτογραφίες στα 20MP. Επιπλέον εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό σταθεροποιητή EIS 2.0 για ομαλες λήψεις σε όλες τις συνθήκες. Το εύρος λήψης μπορεί να ρυθμιστεί από τις 70 μέχρι τις 170 μοίρες. Η Akaso brave 7 είναι αδιάβροχη μέχρι και σε 10 μέτρα βάθους χωρίς χρήση ειδικής θήκης και μπορεί να φτάσει τα 40 μέτρα με χρήση θήκης. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά η κάμερα διαθέτει wifi για απομακρυσμένο χειρισμό αλλά και έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

Σχεδιασμός

Akaso Brave 7 Design
Brave 7 Design

Η Akaso Brave 7 έχει το κλασσικό σχεδιασμό μιας action κάμερας. Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλού επιπέδου με σωστή συναρμογή και καλή εργονομία. Στο επάνω μέρος βρίσκεται το κουμπί ενεργοποίησης το οποίο λειτουργεί και ως κουμπί λήψης.

Akaso brave 7 buttons and Ports
Akaso brave 7 buttons and Ports

Στη μία πλευρά έχει τα κουμπιά ελέγχου και στην άλλη την υποδοχή φόρτισης και την υποδοχή για την κάρτα sd. Στο κάτω μέρος είναι η υποδοχή για της μπαταρίες.

Akaso Brave 7 Unboxing
Brave 7 Unboxing

Στα περιεχόμενα της συσκευασίας περιλαμβάνονται διάφορα αξεσουάρ για την χρήση της κάμερας σε όλες τις συνθήκες.

Akaso Brave 7 Batteries and remote control
Brave 7 Batteries and remote control

Τα πιο σημαντικά όμως είναι η δύο μπαταρίες με διπλό φορτιστή για ταυτόχρονη φόρτιση και το τηλεχειριστήριο το οποίο διαθέτει και οθόνη για εύκολη απομακρυσμένη χρήση. Από την άλλη δεν περιλαμβάνεται αδιάβροχη θήκη.

Akaso Brave 7 – Χρήση

Οθόνη

Akaso Brave 7 Voice control
Brave 7 Voice control


Στην οθόνη της κάμερας έχουμε άμεση πρόσβαση στο zoom, όπου μπορούμε να το ρυθμίσουμε στο εύρος που θέλουμε εύκολα. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος της φωτογραφίας ξεκινώντας από τα 20 και φτάνοντας μέχρι τα 8MP. Στη λειτουργία της φωτογραφίας έχουμε την απλή λήψη αλλά και TIME-LAPSE. Όπως και στο βίντεο, έχουμε επίσης timelapse, hyperlapse αλλά και αργή κίνηση. Στις γρήγορες ρυθμίσεις έχουμε την ενεργοποίηση των φωνητικών εντολών, του wifi, τη ρύθμιση της έντασης της οθόνης, κλείδωμα, γρήγορη λήψη και πλέγμα για πιο ακριβής λήψεις. Αν μπούμε στο εσωτερικό των ρυθμίσεων, έχουμε την ενεργοποίηση των φωνητικών εντολών, την επιλογή γλώσσας, τον τύπο και την κωδικοποίηση του βίντεο, την ενεργοποίηση του wifi, του χειριστηρίου και της γρήγορης λήψης και του γυροσκοπιου. Στις επιμέρους ρυθμίσεις θα βρούμε πολλές επιλογές για τη λειτουργία της Akaso Brave 7 και θα δούμε και ποιες φωνητικές εντολές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Οι κάμερα προσφέρει και πολλές επιλογές και στις λήψεις.

Akaso Brave 7 Video Settings
Akaso Brave 7 Video Settings

Στο βίντεο μπορούμε να ρυθμίσουμε τον σταθεροποιητή, την ισορροπία του λευκού,  το iso, έχει διάφορα φίλτρα τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με την συνθήκη λήψης, έχει λειτουργία οδήγησης για χρήση της Akaso Brave 7 ως dash cam, έχει μείωση θορύβου ανέμου για βίντεο με πιο καθαρό ήχο, σε εξωτερικές λήψεις, έχει λειτουργία για λήψεις μικρών βίντεο, ιδανικά για social media και ρυθμίσεις για καλύτερες λήψεις όπως το distortion calibration που καθαρίζει τις αλλοιώσεις από τις πολύ ευρείες λήψεις.
Και στη φωτογραφία έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις, με iso, ισορροπία λευκού, πολλαπλές λήψεις κλπ.

Εφαρμογή

Akaso Go App
Akaso Go App

Μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να αλλάξουμε τη λήψη ανάμεσα σε φωτογραφία ή βίντεο, να αλλάξουμε τον τύπο της λήψης, το μέγεθος της φωτογραφίας αλλά και την ταχύτητα του κλείστρου. Επίσης έχουμε πρόσβαση και στη ρύθμιση του εύρους. Το καλό είναι ότι όπως βλέπουμε, όλες οι λειτουργίες εκτελούνται γρήγορα και δεν παρουσιάζονται κολλήματα και αποσυνδέσεις. Και στο βίντεο έχουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, τόσο στον τύπο λήψης όσο και στις επιμέρους ρυθμίσεις.


Επιπλέον έχουμε πρόσβαση και στο σύνολο των ρυθμίσεων της κάμερας. Βλέπουμε πως ότι επιλογές είδαμε στο μενού της κάμερας, τις βρίσκουμε και μέσα από την εφαρμογή. Η εφαρμογή μας δίνει πρόσβαση και σε λήψεις από άλλους χρήστες ενώ διαθέτει και εργαλείο για να μονταρουμε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει.

Remote Control

Akaso Brave 7 Remote Control
Brave 7 Remote Control

Η χρήση της κάμερας μέσω του ασύρματου χειριστηρίου είναι απλή και εύκολη. Επιλέγουμε φωτογραφία ή βίντεο και με το κουμπί που διαθέτει προχωράμε άμεσα στη λήψη.

Λήψεις

Brave 7 Video

Η Akaso Brave 7 αποδίδει βίντεο σε πολύ καλή ανάλυση και με τον ηλεκτρονικό σταθεροποιητή να κάνει εξαιρετική δουλειά προσφέροντας αρκετά σταθερή λήψη παρόλο που ο δρόμος έχει αρκετές αναταράξεις. Στο καθαρό βίντεο τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο βοηθάει και το γεγονός πως η κάμερα δε χρειάζεται κάποια ειδική θήκη για να στερεοποιηθει αλλά κουμπωνει στις βάσεις απευθείας πάνω στον λεπτό πλαστικό περίβλημα που την συνοδεύει.

Πολύ καλής ποιότητας είναι και οι φωτογραφίες ειδικά σε μεγάλο εύρος ενώ όσο μικραινουμε το κάδρο πεφτει και η ανάλυση. Ενω η δεύτερη οθόνη και το χειριστήριο κάνουν πολύ εύκολη τη λήψη των selfies.

Brave 7 Hyperlapse Video

Ακόμα και σε hyperlapse λήψη η ανάλυση είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Akaso Brave 7 – Επίλογος

Αυτή είναι λοιπόν η Akaso Brave 7. Μία action cam που προσφέρει φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης σε όλες τις συνθήκες και μια εμπειρία χρήσης υψηλού επιπέδου καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά όπως οι δύο οθόνες, το wifi για απομακρυσμένη διαχείριση μέσω κινητού αλλά και μέσω χειριστηρίου, τα οποία χαρακτηριστικά τα συναντάμε σε αρκετά πιο ακριβά μοντέλα της κατηγορίας. Η  ποιότητα της ανάλυσης ήταν στο επίπεδο που περίμενα εξ αρχής και μου έκανε θετική εντύπωση πως στη συσκευασία περιλαμβάνονται 2 μπαταρίες και διπλός φορτιστής για να είναι η συσκευή πάντα έτοιμη για χρήση. Από την άλλη δεν μου άρεσε που δεν περιλαμβάνεται αδιάβροχη θήκη και οι φωνητικές εντολές δεν πιάνουν πάντα.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση της Akaso Brave 7στο κανάλι μας στο YouTube και κερδίστε έκπτωση 10% για την αγορά του από το κατάστημα Kooqie, το οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του προϊόντος!

Please follow and like us:

Akaso Brave 7

163,00 €
9

Σχεδιασμός

9.0/10

Χαρακτηριστικά

9.0/10

Απόδοση

9.0/10

Τιμή

9.0/10

Pros

  • Ανάλυση video
  • Τιμή
  • 2 οθόνες

Cons

  • Φωνητικές εντολές
  • Δεν περιλαμβάνεται αδιάβροχη θήκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *