iPhone 12 Pro Max – Unboxing & Hands On

Το νέο iPhone 12 Pro Max, η πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της Apple, είναι εδώ.

16 Νοεμβρίου, 4 μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της από την Apple, το έχουμε στα χέρια μας και το παρουσιάζουμε στους Έλληνες Apple fans.

Πρώτη εικόνα

iPhone 12 Pro Max - Unboxing
iPhone 12 Pro Max – Unboxing

Η εξωτερική συσκευασία είναι λιτή και η αναφορά για το μοντέλο που περιλαμβάνεται μέσα, γίνεται με μικρά γράματα, στο πίσω μέρος.

Η συσκευή

Design
iPhone 12 Pro Max – Design

Όταν όμως ανοίξει η συσκευασία, καταλαβαίνουμε ότι βλέπουμε κάτι νέο από την Apple. Είναι όντως μια διαφορετική συσκευή από ό,τι μας είχε συνηθίσει, η Apple, από το X έπειτα. Ένα πραγματικό Leap forward. Όχι μόνο στο μέγεθος αλλά και στον σχεδιασμό.

Οι διαστάσεις

iPhone 12 Pro Max - Μέγεθος
iPhone 12 Pro Max – Μέγεθος

Το μέγεθος της συσκευής αν το χαρακτηρίσουμε απλώς «μεγάλο» σίγουρα θα το υποτιμήσουμε. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη συσκευή τηλεφώνου που έχει φτιάξει η Apple και αυτό ίσως να δυσκολέψει όσους προτιμούν να το χρησιμοποιούν με το ένα χέρι, όπως εγώ. Αρχικά ανησυχούσα πως ίσως δεν με βολεύει. Πολλοί θα έχετε την ίδια ανησυχία, κι αφού είναι αδύνατο να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα για να το δοκιμάσετε από κοντά, είπαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη, παρουσίαση και να λύσουμε όσες απορίες μπορούμε.

Αν δεν με βολεύει το μέγεθος, γιατί να μην επιλέξω το iPhone 12 Pro;

Καλό ερώτημα. Η διαφορά τους δεν είναι μόνο στο μέγεθος της οθόνης (6,7 ίντσες αντί 6,1).

Σύμφωνα με την Apple το iPhone 12 Pro Max έχει διαφορές και στην φωτογραφική μηχανή, οπότε αν η φωτογραφία είναι ψηλά στα ενδιαφέροντά σας, ίσως παίζει τον ρόλο του.

Αρχικά ο τηλεφακός του iPhone 12 Pro Max, δίνει οπτικό zoom έως 2.5x αντί 2x του Pro Max. Έπειτα έχουν διαφορά στο Stabilization. Το iPhone 12 Pro έχει Dual Optical Image Stabilization, ενώ ο μεγάλος του αδερφός έρχεται με την νέα τεχνολογία της Apple Sensor-Shift Optical Image Stabilization. Μια τεχνολογία που παρουσίασε ο Tim Cook στο event της 13ης Οκτωβρίου παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιούν τα Gimbal, δηλαδή ο φακός «αντιλαμβάνεται την κίνηση του κινητού και κινείται και ο ίδιος, για να παραμένει σε σταθερό σημείο, ούτως ώστε να βγαίνουν πιο σταθερά τα βίντεο ή οι φωτογραφίες μας όταν τις τραβάμε εν κινήσει.

Επίσης -σύμφωνα πάντα με την Apple- το Pro Max έχει ΚΑΙ μεγαλύτερη μπαταρία και παρότι έχει να τροφοδοτήσει μια σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη, έχει 20 ώρες διάρκεια μπαταρίας, σε αντίθεση με τις 17 ώρες του iPhone 12 Pro.

Από ταχύτητα τι λέει;

Κακά τα ψέματα, μόλις λάβαμε ένα αχρησιμοποίητο κινητό και θα ήταν περίεργο αν κολλούσε σε οποιαδήποτε αρχική χρήση. Σύμφωνα με Benchmark που βγήκανε στη δημοσιότητα τελευταία ο A14 Bionic επεξεργαστής που περιέχει, είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε smartphone. Επίσης η αύξηση (επιτέλους) της RAM σε 6GB από τα 4GB είχαν κολλήσει οι συσκευές της Apple τα τελευταία χρόνια. Με λίγα λόγια: Ακόμα πιο απρόσκοπτο multi-tasking.

Η φωτογραφική του είναι όντως καλή;

iPhone 12 Pro Max - Photo Sample
iPhone 12 Pro Max – Photo Sample

Η Apple υπερέβαλε ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα, κατά την παρουσίαση της σειράς iPhone 12 και όλοι περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσμα. 

Λοιπόν Ήγγικεν η ώρα.

Σε συνθήκες υψηλού φωτισμού τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα. Κακά τα ψέμματα όλες οι ναυαρχίδες που κυκλοφορούν τα τελευταία έτη, βγάζουν εξαιρετικές φωτογραφίες σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Το μεγάλο του ατού είναι οι φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και εκεί τα σπάει. Ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι, (όταν ενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργία Night Mode) οι φωτογραφίες βγαίνουν σαν να υπάρχει στον χώρο ιδανικός φωτισμός. Επίσης με την βοήθεια του επαναστατικού αισθητήρα Lidar (υπάρχει και στο «απλό» iPhone 12 Pro) γίνεται άμεση και εύκολη αναγνώριση του φωτογραφιζόμενου «σώματος» και σας δίνει τη δυνατότητα για μερικά πορτρέτα άνευ προηγουμένου. Τέλος να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε σε 2 ακόμα σημεία:

  1. Στο App της κάμερας μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να επεξεργαστούμε ρυθμίσεις όπως το καρέ (4:3 / 16:9), η έκθεση (για να αυξήσουμε τη φωτεινότητα) αλλά και η ταχύτητα του κλείστρου στο Night mode, που μπορεί να φτάσει έως τα 30 δευτερόλεπτα και να μας δώσει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.
  2. Η Apple ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το Application Apple ProRaw (λογικά στο iOS 14.3) το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα του post-processing των φωτογραφιών που μόλις τραβήξαμε με τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max (κάτι αντίστοιχο του Photoshop, όπως καταλαβαίνουμε). Ακούγεται πολλά υποσχόμενο και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.

Το 5G που υποστηρίζει, δίνει καλή ταχύτητα στο Internet;

Αφού δεν έχουμε 5G στην Ελλάδα, τι με ρωτάς;

Πώς θα το φορτίσω;

Η Apple όπως ανακοίνωσε, δεν θα συμπεριλάβει φορτιστή στην συσκευασία με σκοπό να περιορίσει την σπατάλη χρήσιμων πόρων για το περιβάλλον. Άλλοι γέλασαν (πχ αυτοί που πουλάνε φορτιστές) άλλη συμφώνησαν (πχ οι μέτοχοι της Apple). Το σίγουρο είναι πως αν το πάρεις θα πρέει είτε να χρησιμοποιήσεις τον φορτιστή που ήδη έχεις, είτε να αγοράσεις έναν καινούριο φορτιστή πρίζας Power Delivery, για να τον χρησιμοποιήσεις με το καλώδιο που περιέχεται στη συσκευασία. To καλώδιο είναι Type-C στη μία του άκρη και Lightning στην άλλη. Οι φορτιστές Power Delivery -ή PD- έχουν πάντα Type-C είσοδο, οπότε ταιριάζουν όλοι. Το μέγιστο της φόρτισης που θα πάρει το iPhone 12 -ισχύει το ίδιο για όλα τα μοντέλα της σειράς- είναι 20W, οπότε αν δεν θέλετε τον φορτιστή για άλλη χρήση (όπως iPad ή Macboox / Laptop) δεν υπάρχει λόγος να θαμπωθείτε από τα πολλά Watt που αρκετοί προσφέρουν.

Η ιδανική επιλογή σε φορτιστή είναι πάντα η Anker.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα και της ασύρματης φόρτισης και πλέον τα iPhone 12 υποστηρίζουν ταχύτητα ασύρματης φόρτισης 15W, σε αντίθεση με τα 7.5W που υποστήριζαν τα προηγούμενα iPhone.

Τι δεν σου άρεσε;

Όλες οι φήμες που κυκλοφορούσαν πριν την κυκλοφορία του, μας προϊδέαζαν πως η οθόνη του θα υποστηρίζει 120Hz Refresh Rate αλλά τελικώς η Apple δεν παρέδωσε (λέγεται ότι θα προκαλούσε σημαντική πτώση στη διάρκεια της μπαταρίας) και έτσι μας ξενέρωσε λίγο. Η οπαδοί της εταιρίας θα χρειαστεί να περιμένουν 1-2 ακόμα χρόνια γι’ αυτό.

Τελικά αξίζει η αγορά του;

Είναι κάτι που απαντάται κατά περίπτωση. Αν κάποιου οι ανάγκες ταιριάζουν σε αυτά που προσφέρει η Apple ή/και είναι φαν του οικοσυστήματος, τότε ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Αν έχετε ρωτήσεις, απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλές αγορές και παραμείνετε ασφαλείς!

Δείτε την παρουσίαση του προϊόντος και στο κανάλι μας στο YouTube!

Please follow and like us:

varonos80 Συντάκτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *