Samsung Galaxy Buds Pro – Unboxing & Review

Τα Samsung Galaxy Buds Pro, είναι τα νεότερης γενιάς ασύρματα ακουστικά του κορεάτικου γίγαντα και έρχονται γεμάτα από έξυπνες λειτουργίες και ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Samsung Galaxy Buds Pro – Unboxing

Samsung Galaxy Buds Pro - Unboxing
Unboxing

Στο εσωτερικό της συσκευασίας βρίσκονται η θήκη που φορτίζει τα ακουστικά, καλώδιο usb-c, ear tips σε διάφορα μεγέθη και τα απαραίτητα βιβλιαράκια οδηγιών.

Σχεδιασμός

Charging Case
Samsung Galaxy Buds Pro – Charging Case

Η θήκη των ακουστικών, διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το τετράγωνο σχήμα της. Στο πίσω μέρος υπάρχει η υποδοχή φόρτισης. Η θήκη υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση είτε από φορτιστή είτε από κινητό Samsung που υποστηρίζει το Wireless PowerShare. Βέβαια υποστηρίζει και ταχεία φόρτιση μέσω καλωδίου.

Samsung Galaxy Buds Pro - Earbuds Design
Earbuds Design

Τα ακουστικά είναι Ιδιαίτερα όμορφα στο ασημί χρώμα που έχουμε στην κατοχή μας. Διαφορετικός όμως είναι ο τρόπος που εφαρμόζουν σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η επιφάνεια τους είναι αφής και επιτρέπει ενέργειες όπως η απάντηση/κλείσιμο κλήσεων, αύξηση/μείωση έντασης, εναλλαγή λειτουργίας ANC κλπ. Στην εσωτερική πλευρά υπάρχουν τα μικρόφωνα και η επαφές για τη φόρτιση στη θήκη.

Samsung Galaxy Buds Pro – Χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy Buds Pro - Features
Samsung Galaxy Buds Pro – Features

Τα Galaxy Buds Pro χαρακτηρίζονται από τις ιδιαίτερα έξυπνες λειτουργίες που διαθέτουν αλλά και την υψηλής ποιότητας απόδοση ήχου.
Ξεκινάμε με την “ενεργή ακύρωση θορύβου” (ANC), η οποία μπορεί να απομονώνει το 99% των εξωτερικών θορύβων. Η λειτουργία αυτή συνδυάζεται με έναν επεξεργαστή αναγνώρισης φωνής και αλλάζει αυτόματα όταν ο χρήστης συμμετέχει σε συζήτηση (Ambient Sound).
Και η δύο αυτές λειτουργίες μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με το περιβάλλον.
Μια ακόμα έξυπνη λειτουργία είναι η “αυτόματη εναλλαγή μεταξύ συσκευών” (Auto Switch). Αυτή λειτουργεί μόνο εφόσον η συσκευές είναι καταχωρημένες στο ίδιο Samung Account. Έτσι ενώ ο χρήστης χρησιμοποιεί τα ακουστικά στο smartphone, μόλις ξεκινήσει κάποιο βίντεο ή μουσική στο tablet, τα Galaxy Buds Pro, συνδέονται αυτόματα στο tablet. Αντίστοιχα αν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του βίντεο, το τηλέφωνο δεχθεί κλήση, τα ακουστικά ξανασυνδέονται στο τηλέφωνο!


Τα ακουστικά διαθέτουν ακόμα λειτουργία “ήχου 360” (360 audio) με την οποία τα ακουστικά αντιλαμβάνονται την κίνηση του κεφαλιού και μεταφέρουν τον ήχο ανάλογα με αυτήν (Dolby Head Tracking). Έτσι δίνεται στο χρήστη η αίσθηση του surround στον ήχο. Υπάρχει ακόμα η λειτουργία “Gaming Mode” η οποία ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση στον ήχο κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα Galaxy Buds Pro υποστηρίζουν εύρεση μέσω Smartthings Find ακόμα και αν αποσυνδεθούν. Τα ακουστικά έχουν και λειτουργία Buds Together, με την οποία δύο διαφορετικά ζευγάρια Galaxy Buds Pro μπορούν να συνδεθούν στην ίδια πηγή! Η μπαταρία των ακουστικών είναι 61 mAh και της θήκης 472 mAh. Σύμφωνα με τη Samsung η μπαταρία των ακουστικών μπορεί να διαρκέσει μέχρι και για 5 συνεχόμενες ώρες αναπαραγωγής με το ANC ενεργό και 8 ώρες αν είναι ανενεργό. Η διάρκεια αυξάνεται μέσω φόρτισης από τη θήκη στις 18 και 28 ώρες αντίστοιχα.

Samsung Galaxy Buds Pro – Χρήση

Galaxy Buds Pro - In Ear
Galaxy Buds Pro – In Ear

Η εφαρμογή των ακουστικών είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, καθώς “κουμπώνουν’ στο αυτί με διαφορετικό τρόπο από τα περισσότερα buds της αγοράς. Υπάρχουν αρκετά παράπονα παγκοσμίως αλλά και διάφορες λύσεις που προτείνονται σχετικώς.
Προσωπικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με αυτό. Τα ακουστικά στέκονται σωστά σε όλες τις συνθήκες.

Εφαρμογή

Samsung Wearable App
Samsung Wearable App

Όλες οι ρυθμίσεις και οι λειτουργίες των ακουστικών, βρίσκονται μέσα στης εφαρμογή Wearables. Λιτή και ξεκάθαρη η εικόνα της εφαρμογής δίνει εύκολα όλες τις επιλογές χωρίς να παιδεύει. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή των γρήγορων επιλογών μέσα από τις ρυθμίσεις του Bluetooth, χωρίς να χρειάζεται η είσοδος στην εφαρμογή.

Ήχος

Η πολύχρονη συνεργασία της Samsung με την AKG έχει αποδώσει καρπούς και στα Galaxy Buds Pro. Φοβερή απόδοση ήχου είτε σε βίντεο είτε σε μουσική. Τα ακουστικά υποστηρίζουν Dolby Atmos και σε συνεργασία με το Dolby Head Tracking, πραγματικά ο χρήστης δέχεται την surround αίσθηση που προσφέρουν. Μέσα από την εφαρμογή Wearables της Samsung, υπάρχει η ρύθμιση του Equalizer, ώστε να βρεθεί και ο σωστός τόνος του ήχου ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, το ANC κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού όντως η εξωτερικοί θόρυβοι απομονώνονται σε μεγάλο βαθμό και τα τρία μικρόφωνα που διαθέτουν τα ακουστικά, επιτρέπουν μια καθαρή συνομιλία. Αποτελεσματική και η αυτόματη εναλλαγή από ANC σε Ambient Sound. Δεν είχα δοκιμάσει άλλη φορά ακουστικά με τέτοια λειτουργία και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Τα ακουστικά αναγνωρίζουν αυτόματα την ομιλία του χρήστη και ανοίγουν άμεσα τις διόδους για να δέχεται τους εξωτερικούς ήχους και να είναι πιο εύκολη η διαδικασία της συζήτησης. Μετα από λίγα δευτερόλεπτα που ο χρήστης δε μιλαέι, τα Galaxy Buds Pro γυρίζουν αυτόματα σε λειτουργία ANC.

Εξίσου αποτελεσματική και η λειτουργία Auto Switch τόσο κατά την εναλλαγή σε συσκευές για την θέαση βίντεο όσο και κατά την κλήση.

Μπαταρία

Samsung Galaxy Buds Pro – Battery

Όπως είναι φυσικό, όλες αυτές οι λειτουργίες έχουν και ένα σχετικό αντίκτυπο στη μπαταρία. Στη δοκιμή μας με μεικτή χρήση και όλες τις λειτουργίες ενεργές, η μπαταρία των ακουστικών άντεξε για 4 ώρες.
Με μία φόριση στη θήκη για 5 λεπτά, παίρνουν άλλη μισή ώρα διάρκεια ενώ σε 30 λεπτά φόρτισης, φτάνουν από 0 στο 65%.

Επίλογος

Τα Samsung Galaxy Buds Pro δεν είναι απλώς ένα ζευγάρι ακουστικά. Για τη Samsung είναι ένας κρίκος στο οικοσύστημά της. Με τις πολλές έξυπνες λειτουργίες, τον εξαιρετικό ήχο και την ιδιαίτερη εμφάνιση, το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη, το θέμα με την εφαρμογή στο αυτί, τη μικρή διάρκεια μπαταρίας και την υψηλή τιμή απόκτησης, δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στον υποψήφιο αγοραστή.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση για τα Samsung Galaxy Buds Pro και στο κανάλι μας στο YouTube

Please follow and like us:

Samsung Galaxy Buds Pro

8

Ήχος

9.0/10

Χρηστικότητα

9.0/10

Μπαταρία

7.0/10

Τιμή

7.0/10

Pros

  • Απόδοση ήχου
  • Έξυπνες λειτουργίες

Cons

  • Μπαταρία

varonos80 Συντάκτης

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.