Samsung Galaxy Note 10+ Review: Συνδυασμός ομορφιάς και δύναμης!

Από το πρώτο Galaxy Note που παρουσίασε η Samsung το 2011, η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και πολλά δισεκατομμύρια στο R&D της Samsung, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Χορταστική οθόνη, μεγάλη υπολογιστική ισχύς και φυσικά αυτό που το ξεχωρίζει από το πλήθος, ένα πενάκι που λειτουργεί ως μαγικό ραβδί!

Αφού κάναμε το unboxing και πήραμε μια πρώτη γεύση από τη συσκευή , ας δούμε πως μεταφέρονται όλα αυτά σε πραγματικές συνθήκες.

Σχεδιασμός

Samsung Galaxy Note 10+ Screen

Σχεδιαστικά το Samsung Galaxy Note 10+, συνεχίζει στο μοτίβο της σειράς με περισσότερες γωνίες σε σχέση με τη σειρά “S” και το γυαλί να περιβάλλει τη συσκευή.

Το μέγεθος της είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Galaxy Note 9 αλλά καταφέρνει να είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του!

Οι διαστάσεις της είναι 162.3 x 77.2 x 7.9 mm, το βάρος της 196gr, με την εντυπωσιακή αναλογία οθόνης/σώματος να βρίσκεται στο 91%, χάρις στο “punch hole” το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης και είναι ελαφρώς μικρότερο πλέον, στα σχεδόν εξαφανισμένα bezels αλλά και στα edge δεξιά και αριστερά της οθόνης.

Ακόμα ένα καινούργιο στοιχείο που προστίθεται στη σειρά, είναι η απουσία κουμπιών στη δεξιά πλευρά της συσκευής, καθώς power button και bixby button έχουν συγχωνευτεί σε ένα μοναδικό κουμπί στα αριστερά, κάτω από τα κουμπία ελέγχου του ήχου.

Στο πάνω μέρος της συσκευής βρίσκονται η υποδοχή της hybrid sim slot, η έξοδος ήχου και το δεύτερο μικρόφωνο.

Στο κάτω μέρος υπάρχει το ηχείο, το μικρόφωνο, το πενάκι και η υποδοχή type-c για τη φόρτιση και τα ακουστικά, καθώς και στη σειρά Note έχουμε πλέον την απουσιά της ξεχωριστής θύρας ακουστικών 3,5mm.

Όλη η κατασκευή προσδίδει στη συσκευή τον premium χαρακτήρα που επιδιώκει και σε αυτό βοηθάει αρκετά το “Aura Glow” χρώμα της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας.

Χαρακτηριστικά

To Galaxy Note 10+ συνδυάζει ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει το τεχνολογικό τμήμα της εταιρείας.

Ξεκινώντας από τον Exynos 9825, ο πρώτος της Samsung στα 7nm, ο οποίος συνδυάζεται με 12GB RAM και 256GB χωρητικότητα μνήμης, τεχνολογίας UFS 3.0.

Η εντυπωσιακή Dynamic Amoled ανάλυσης 1440 x 3040 (498 ppi) πληροί το πρώτυπο HDR10+ κρύβει από κάτω της τον υπερηχητικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος.

Όπως και στη σειρά S, έτσι και στο Note 10+ βρίσκουμε το τριπλό σύστημα καμερών που αποτελείται από ένα κύριο φακό 12MP με εναλλασσόμενο άνοιγμα κλείστρου F1.5/2.4, έναν 16MP υπερευρυγώνιο φακό με άνοιγμα F2.2 και έναν 12MP τηλεφακό με άνοιγμα F2.1.

Samsung Galaxy Note 10+ Camera Lenses & ToF Sensor

Το επιπλέον χαρακτηριστικό που συναντάμε, είναι ο αισθητήρας ToF για μεγαλύτερο εύρος βάθους πεδίου, ο οποίος προσδίδει περισσότερα 3D χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Το εν λόγω σύστημα μας προφέρει ανάλυση βίντεο μέχρι 2160p/60fps και υποστήριξη λειτουργίας “super steady” για μέγιστη σταθερότητα κατά τη βιντεοσκόπηση.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι 10MP με F2,2 και προσφέρει επίσης ανάλυση βίντεο μέχρι 2160p αλλά μέχρι 30fps.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 4300mAh τεχνολογίας Power Delivery 3.0 και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση μέχρι 45 watt, αλλά για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον ανάλογο φορτιστή καθώς ο φορτιστής της συσκευασίας είναι στα 25 watt.

Η ασύρματη φόρτιση έχει και αυτή αυξηθεί στα 15 watt, ενώ και εδώ έχουμε λειτουργία power sharing, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο Note 10+ να φορτίζει ασύρματα άλλες συσκευές!

Επίσης και για πρώτη φορά στη σειρά Note έχουμε, επιτέλους και stereo ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos

Λειτουργικό

Το Samsung Galaxy Note 10+ έρχεται με προεγκατεστημένο το λειτουργικό Android 9.0, ντυμένο όμως με το ONE UI 1.5 της Samsung.

Έκτος από τα γνωστά χαρακτηριστικά και της παραμετροποιήσεις που προσφέρει το skin της εταιρείας (Edge Screen/AOD/Bixby κλπ), βρίσκουμε και κάποια νέα, όπως το ενσωματωμένο screen recorder, τη λειτουργία “link to winows” που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Microsoft για ασύρματη σύνδεση σε υπολογιστή, ενώ και η λειτουργία Dex μπορεί να επιτευχθεί απλά με τη σύνδεση της συσκευής με καλώδιο στον υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται πλέον επιπλέον αξεσουάρ.

Αναβαθμίσεις έχει δεχθεί και το S-pen, το οποίο διαθέτει πλέον ενσωνατωμένο επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο για να λειτουργεί ανέπαφα με τη συσκευή σε όλα το φάσμα των λειτουργιών, από τις εναλλαγές στην κάμερα, στο μενού αλλά και σε άλλες εφαρμογές.

Απόδοση

Το εξαιρετικά γρήγορο ξεκλείδωμα της συσκευής με τη χρήση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, σε προδιαθέτει ευχάριστα για αυτό που θα ακολουθήσει.

Όλες οι εφαρμογές ανοίγουν αστραπιαία καθώς τα 12GB RAM δίνουν αρκετά περιθώρια στις διεργασίες να εκτελούνται απρόσκοπτα στο παρασκήνιο.

Στον τομέα της φωτογραφίας, η συσκευή δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες. Την ημέρα τα χρώματα αποδίδονται σωστά σε όλα τα θέματα, ενώ και οι AI λειτουργίες αναγνώρισης θέματος, βοηθούν σε αυτό. Δε συναντάμε όμως δυσκολίες ούτε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με το Night Mode να είναι αρκετά υποστηρικτικό σε αυτό το κομμάτι.

Τα βίντεο επίσης κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με σταθερότητα χάρις στο super steady αλλά και οι υπόλοιπες λειτουργίες όπως το live focus video, προσθέτουν σκηνοθετικά χαρακτηριστικά στις βιντεοσκοπήσεις!

Video & Photo Sampes

Πολύ χρήσιμες αλλά και διασκεδαστικές λειτουργίες έχουν προστεθεί με τη λόγω του αιθητήρα ToF, όπως το 3D Scanning, η γρήγορη μέτρηση αντικειμένων και το AR Σκίτσο, με τη βοήθεια του S-Pen.

Quick Measure & 3D Scanner

Το τελευταίο έχει γίνει και αυτό πιο διαδραστικό, προφανώς με σκοπό να προσκαλέσει στη σειρά και αυτούς που δεν είναι ούτως ή άλλως πιστοί. Αλλαγές στις λειτουργίες της κάμερας, όπως και zoom in/zoom out αλλά και πλοήγηση στο μενού. Προς το παρόν οι λειτουργίες περιορίζονται στις εφαρμογές τις Samsung αλλά περιμένουμε στο μέλον υποστήριξη και σε third-party εφαρμογές.

S-Pen Gestures

Μεγάλη αναβάθμιση είναι και τα στερεοφωνικά ηχεία που βρίσκονται στη συσκευή και χαρίζουν ένα πολύ δυνατό και καθαρό αποτέλεσμα και με τη συμβολή του Dolby Atmos. Τα ακουστικά της AKG που υπάρχουν στη συσκευασία, αποδίδουν εξίσου καλά αλλά σίγουρα η απουσία της θύρας 3.5mm, θα στεναχωρήσει αρκετούς.

Με όλες αυτές τις λειτουργίες ενεργές αλλά και με το σχετικό παρελθόν της Samsung, θα περίμενε κανείς πως η μπαταρία δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Παρ’όλα αυτά η διάρκειά της κρίνεται αρκετά ικανοποιητική, καθώς τη μέρα τη βγάζει άνετα ακόμα και με αρκετή χρήση να γίνεται με δεδομένα και όχι WiFi.

Screen On Time(Left)/O-50%(Up)/50-100%(Down)

Εντυπωσιάζουν επίσης και οι χρόνοι φόρτισης καθώς το 1-100% σε γρήγορη φόρτιση με τον φορτιστή των 25Watt έγινε σε 64 λεπτά (1-50% 22 λεπτά).

Note 10+ Wireless Powershare

Επίλογος

Για τους πιστούς της σειράς, το Samsung Galaxy Note 10+ είναι μια πραγματική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Για τους νεοφερμένους, είναι μια πλήρης συσκευή που δικαιώνει απόλυτα τον όρο “ναυαρχίδα” και θα τους αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους, ειδικά αν η απουσία θύρας ακουστικών 3,5mm, δεν αποτελεί deal breaker!

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Samsung Galaxy Note 10+ και στο κανάλι μας στο youtube

Please follow and like us:

Samsung Galxy Note 10+

9.3

Σχεδιασμός

9.0/10

Χαρακτηριστικά

9.0/10

Λειτουργικό

9.0/10

Απόδοση

10.0/10

Pros

  • Οθόνη
  • Εμφάνιση
  • Μπαταρία
  • Ήχος

Cons

  • Απουσία θύρας 3,5mm
  • Τιμή

varonos80 Συντάκτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *