Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Review

Το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο tablet της σειράς S9, που με τις μικρές βελτιώσεις που δέχθηκε σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φιλοδοξεί να κρατήσει τα σκήπτρα ως ο βασιλιάς στην κατηγορία των android tablets αλλά και να σταθεί επάξια απέναντι στα αντίστοιχα tabets της Apple.

Σχεδιασμός

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Design
Tab S9 Ultra Design

Το Galaxy Tab S9 Ultra είναι ένα πολύ μεγάλο tablet, με διαστάσεις 326,4 x 208,6 x 5,5 mm και κυριαρχεί η οθόνη 14,6″ στο μπροστινό μέρος. Me πολύ καλή ποιότητα συναρμογής και εξ ολοκλήρου μεταλλική unibody κατασκευή το καθιστά ένα πραγματικά premium προϊόν. Η Samsung δεν έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση σε σύγκριση με πέρυσι, οι μόνες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι οι μικρές προσαρμογές στους αισθητήρες της κάμερας που έχουν πλέον τον ίδια σχεδιασμό με τη σειρά Galaxy S23.

Tab S9 Ultra Design
Tab S9 Ultra Design

Είναι εντυπωσιακο πώς ένα tablet αυτής της ικανότητας μπορεί να είναι τόσο λεπτό και ωστόσο το Galaxy Tab S9 Ultra παραμένει τόσο λεπτό παρά όλες τις αναβαθμίσεις προδιαγραφών που έχει λάβει. Το βάρος των 730 γραμ. δεν είναι υπερβολικό, καθώς η συσκευή είναι ισορροπημένη πολύ καλά, επομένως η χρήση δεν είναι άβολη. Το S pen που συνοδεύει το tablet συνδέεται με τη μαγνητική λωρίδα στο πίσω μέρος. Υπάρχει επίσης υποδοχή κάρτας microSD και θύρα USB-C. Μια αξιοσημείωτη βελτίωση που φέρνει το Galaxy Tab S9 Ultra είναι η αντοχή στο νερό IP68.

Οθόνη και ήχος

H Dynamic AMOLED 2X 120Hz  οθόνη14,6″ τοποθετεί το Galaxy Tab S9 Ultra σε μια δική του κατηγορία. Η οθόνη έχει προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης αυτή τη φορά, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό ανάλογα με το περιεχόμενο, βελτιώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το πάνελ είναι επίσης πιο φωτεινό από πέρυσι, επομένως είναι μια απόλαυση που πρέπει να το δεις και η χρήση του σε εξωτερικούς χώρους κάτω από το άμεσο ηλιακό φως είναι πιο ευχάριστη τώρα.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Screen
Tab S9 Ultra Screen

Η εγκοπή οθόνης της Samsung επιστρέφει με λεπτά πλαίσια για μεγιστοποίηση της καθηλωτικής εμπειρίας που προσφέρει το πάνελ. Δεδομένου ότι η παραγωγικότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του προϊόντος, η οθόνη σας παρέχει άφθονο χώρο για εργασία. Είναι επίσης εξαιρετικό για διασκέδαση με φωτεινά και ζωντανά χρώματα. Η Samsung βελτίωσε φέτος τα τετραπλά ηχεία AKG και τα έκανε 20% πιο δυνατά σε σύγκριση με πέρυσι. Είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή που βελτιώνει την εμπειρία ήχου στο tablet.

Απόδοση

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Video Performance
Tab S9 Ultra Performance

Βλέποντας πώς τροφοδοτείται από το κορυφαίο chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, το Galaxy Tab S9 Ultra παρέχει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του και αυτό το κάνει χωρίς να ιδιαίτερο κόπο. Υπάρχει περισσότερη από αρκετή ισχύς εδώ για να κάνετε το Galaxy Tab S9 Ultra, ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε, να αντικαταστήσετε τον φορητό υπολογιστή σας. Είτε πρόκειται για σοβαρό multi-tasking είτε για απόδοση βίντεο για την αναπαραγωγή παιχνιδιών, το Galaxy Tab S9 Ultra ανταπεξέρχεται αβίαστα.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Gaming Performance
Asphalt 9 στο Tab S9 Ultra
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Gaming Performance
PUBG στο Tab S9 Ultra

Το χρησιμοποιήσαμε εκτενώς για την επεξεργασία περιεχομένου βίντεο σύντομης μορφής και το tablet συμβαδίζει εύκολα με τον φόρτο εργασίας. Κατά την εξαγωγή του τελικού βίντεο, είναι σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορο από το περσινό μοντέλο. Οι ταχύτητες Quick Share είναι 3 φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με το Galaxy Tab S8 Ultra, επομένως η κοινή χρήση μεγάλων αρχείων γίνεται παιχνιδάκι. Είναι ασφαλές να πούμε ότι ό,τι και να ζητήσαμε, το Galaxy Tab S9 Ultra μπορεί να αντέξει πολύ καλά.

Κάμερες

Ο κύριος αισθητήρας 13MP στο Galaxy Tab S9 Ultra τραβάει αξιοπρεπείς φωτογραφίες με αναπαραγωγή χρωμάτων που είναι αρκετά ακριβής. Ο εξαιρετικά ευρυγώνιος αισθητήρας αναβαθμίζεται στα 8MP σε σύγκριση με 6MP πέρυσι, και αυτό συμβάλλει στη βελτιωμένη ποιότητα.

Αυτές οι κάμερες δεν θα είναι προφανώς εξαιρετικές, και πάλι, οι κάμερες tablet σπάνια χρειάζεται να είναι, επομένως αυτοί οι αισθητήρες είναι αρκετά καλοί για αυτό που υποτίθεται ότι κάνουν. Αυτή η εγκοπή οθόνης για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα φιλοξενεί τις διπλές κάμερες 12MP + 12MP ultra-wide. Η τεχνολογία auto framing της Samsung μεταφέρει την κάμερα για να διασφαλίσει ότι θα παραμένετε πάντα στο κάδρο κατά τις βιντεοκλήσεις .

Λογισμικό

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Multi Window
Tab S9 Ultra Multi Window

Το Galaxy Tab S9 Ultra έρχεται με προεγκατεστημένο το Android 13 και One UI 5.1.1. Η Samsung εισήγαγε νέες δυνατότητες λογισμικού για να επιτρέψει στους χρήστες να εξάγουν περισσότερη παραγωγικότητα και απόδοση από το tablet. Για παράδειγμα, η γραμμή εργασιών έχει ενημερωθεί και μπορεί πλέον να εμφανίζει έως και τέσσερις πρόσφατες εφαρμογές, μια μικρή αλλά πολύ σημαντική αλλαγή που σας επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα μεταξύ των εφαρμογών που χρησιμοποιήσατε πιο πρόσφατα. Υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά παραγωγικότητας, όπως το Multi-Active Window, με τα οποία οι χρήστες είναι αρκετά εξοικειωμένοι μέχρι τώρα.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Samsung Dex
Tab S9 Ultra Samsung Dex
Samsung Dex

Η πλατφόρμα DeX της Samsung είναι επίσης ενσωματωμένη, παρέχοντάς σας μια διεπαφή που μοιάζει με υπολογιστή για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Samsung έχει επεκτείνει τις συνεργασίες λογισμικού της, όπως αυτή με το LumaFusion, για να φέρει περισσότερες δημιουργικές και παραγωγικές εφαρμογές τρίτων στα κορυφαία tablet της, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν περισσότερη δουλειά εν κινήσει. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το Galaxy Tab S9 Ultra πρόκειται να λάβει τέσσερις αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος Android και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

S-Pen

Tab S9 Ultra S-pen
Tab S9 Ultra S-pen

Το Galaxy Tab S9 Ultra συνοδεύεται από Spen, ώστε να μην χρειάζεται να το αγοράσετε ξεχωριστά. Προσαρμόζεται στο πίσω μέρος μαγνητικά και μπορεί πλέον να φορτίσει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Το S Pen είναι ένα σταθερό βοήθημα παραγωγικότητας που ρέει αβίαστα στην οθόνη, παρέχοντας μια αίσθηση σχεδόν στυλό σε χαρτί. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συσκευή Samsung για να απολαύσετε την εμπειρία S Pen, κυρίως λόγω της τεράστιας οθόνης της.

Μπαταρία

Το Galaxy Tab S9 Ultra έχει την ίδια μπαταρία 11.200 mAh με τον προκάτοχό του και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 45 W, ωστόσο, προσφέρει 10% βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω κυρίως του νεότερου και πιο αποτελεσματικού chipset. Μόλις το χρησιμοποιήσετε για μερικές εβδομάδες και η συσκευή κατανοήσει τα μοτίβα χρήσης σας, μπορεί ακόμη και να προσφέρει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Με απλά λόγια, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ακόμα κι αν την πιέζετε στα άκρα.

Επίλογος

Το Galaxy Tab S9 Ultra είναι ό,τι χρειάζεστε και πολλά άλλα. Το αγοράζετε με την προσδοκία να αποκτήσετε ένα tablet που έχει δυνατότητα αντικατάστασης φορητού υπολογιστή και προσφέρει την απόδοση που κανένα άλλο tablet στην αγορά δεν μπορεί. Είναι επίσης αδιάβροχο, κάτι που είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή. Το συνδυάζει όμορφα με την ικανότητά του να είναι επίσης μια εξαιρετική συσκευή ψυχαγωγίας. Σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, το Galaxy Tab S9 Ultra έχει λεπτές αποκλίσεις, αλλά είναι αυτές οι αποκλίσεις που το καθιστούν μια άξιο αναβάθμισης ακόμα κι αν αγοράσατε το Galaxy Tab S8 Ultra. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Galaxy Tab S9 Ultra είναι ένα πολύ ακριβό tablet, αλλά παίρνετε επίσης ένα προϊόν που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην κατηγορία του για αυτήν την τιμή. Είναι επίσης future proof, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα επόμενα χρόνια και οι προδιαγραφές θα είναι υπεραρκετές, ενώ η εγγύηση αναβάθμισης λογισμικού της Samsung θα διασφαλίσει ότι θα έχετε όλες τις νέες δυνατότητες για τέσσερα χρόνια.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Samsung Galaxy Tab S9 Ultraστο κανάλι μας στο YouTube!

Please follow and like us:

Samsung Galaxy Tab s9 Ultra

€ 1.399,01
9.3

Σχεδιασμός

10.0/10

Λειτουργικό

10.0/10

Απόδοση

9.0/10

Τιμή

8.0/10

Pros

  • Οθόνη
  • Απόδοση
  • IP68

Cons

  • Κάμερες
  • Τιμή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *