Samsung Galaxy Watch4 & Watch4 Classic – Review

Τα Samsung Galaxy Watch4 σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τα wearables της Samsung. Μετά από χρόνια που η εταιρεία στηριζόταν στο δικό της λογισμικό, το “TIZEN”, κάνει το μεγάλο βήμα και συμπράττει με τη Google, σε μια νέα συνεργασία. Το πρώτο βήμα είναι το λογισμικό στα νέα έξυπνα ρολόγια και στην έκδοση WearOS 3.

Samsung Galaxy Watch4 – Σχεδιασμός

Samsung Galaxy Watch4 Classic - Design
Galaxy Watch4 Classic – Design
Samsung Galaxy Watch4 Classic - Design
Galaxy Watch4 – Design

Τα νέα wearables της Samsung, ενώνουν τις σειρές “Active” και “Classic”, που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν σε ξεχωριστές περιόδους.

Τα Watch4 κυκλοφορούν σε 40mm και 44mm μέγεθος κάσας. Με μέγεθος οθόνης 1,2″ και με χαρακτηριστική διαφορά, την έλλειψη ενεργού δακτυλίου στη στεφάνη. Παρόλα αυτά, λειτουργεί ψηφιακός δακτύλιος!

Τα Watch4 Classic έχουν μέγεθος κάσας 42mm και 46mm, μέγεθος κάσας. Με διάσταση οθόνης 1,4″ και με ενεργό δακτύλιο στη στεφάνη.

Χαρακτηριστικά

Στο εσωτερικό των Galaxy Watch4/Watch4 Classic, βρίσκεται ο νέος Εxynos W920. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου για τα νέα wearables. Συνδυάζεται με 1,5GB RAM και 16GB χώρο αποθήκευσης. Αυτή είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν. Σε όλες τις εκδόσεις τα ρολόγια διαθέτουν ακουστικό και μικρόφωνο. Η πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης είναι IP68. Η μπαταρία στο Watch4 είναι 247mAh και στο Watch4 Classic 361mAh. Όλες οι συσκευές εξοπλίζονται με WIFI, GPS, NFC. Επίσης διαθέτουν αισθητήρες για ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, παρακολούθησης του κορεσμού του οξυγόνου και μέτρηση σωματικής σύστασης!

Samsung Galaxy Watch4 – Χρήση

Samsung Galaxy Watch4 - Screen
Galaxy Watch4 – Screen

Αυτό που παρατηρεί κάποιος μόλις φορέσει τα νέα έξυπνα ρολόγια της Samsung, είναι το πόσο ελαφριά είναι και στις δύο εκδόσεις.
Εντυπωσιακό επίσης και το αποτέλεσμα που αποδίδει η οθόνη. Με τεχνολογία Super Amoled σε όλες τις εκδόσεις, είναι φωτεινές και ευδιάκριτες κάτω από όλες τις συνθήκες.

Λειτουργικό

Το λειτουργικό έχει καταφέρει να “παντρέψει” ιδανικά του δύο κόσμους (Android και Tizen).
Το σύνολο των εφαρμογών εμφανίζεται με “swipe up”, οι ειδοποιήσεις με τράβηγμα από τα αριστερά, τα widgets με τράβηγμα από δεξιά και ο πίνακας ελέγχου με τράβηγμα από πάνω. Εύκολος και ο χειρισμός τόσο από τον ενεργό δακτύλιο στα Watch4 Classic, όσο και από τον ψηφιακό στα Watch4.  Αν υπήρξατε χρήστες ρολογιών της Samsung στο παρελθόν, δε θα δυσκολευτείτε στην εξοικείωση με το μενού.

Galaxy Watch4 – Apps
Galaxy Watch4 – Watchfaces


Το μεγάλο κέρδος με το Android, είναι η κοινή χρήση εφαρμογών τόσο στο κινητό όσο και στο ρολόι. Όπως και η μεγαλύτερη λίστα σε εφαρμογές και watchfaces. Με προεγκατεστημένη στο ρολόι την εφαρμογή Google Maps, η πλοήγηση μπορεί να γίνει απευθείας από το ρολόι, με turn by turn οδηγίες.

Galaxy Watch4 – Google Maps

Το κατέβασμα αλλά και η ενημέρωση εφαρμογών και watchfaces, μπορεί να γίνει στο ρολόι πολύ εύκολα.

Galaxy Watch4 - Play Store
Galaxy Watch4 – Play Store

Χρήσιμη και η εφαρμογή για τον χειρισμό των Samsung Galaxy Buds από το ρολόι.

Galaxy Watch4 - Χειρισμός Buds Pro
Galaxy Watch4 – Χειρισμός Buds Pro


Από το smartwatch μπορεί να γίνει και ο χειρισμός της κάμερας. Με μόνη επιλογή όμως απλώς τη λήψη φωτογραφίας ή βίντεο, χωρίς άλλες δυνατότητες.
Όλες οι λειτουργίες εκτελούνται γρήγορα και χωρίς κολλήματα.

Health & Fitness

Πολλές οι δυνατότητες των Galaxy Watch4 και στο κομμάτι του smart health.
Ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση πίεσης αλλά και μέτρηση σωματικής σύστασης, όλα μπορούν να γίνουν από μία συσκευή και αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Galaxy Watch4 - Health Monitor
Galaxy Watch4 – Health Monitor
Galaxy Watch4 - Samsung Health
Galaxy Watch4 – Samsung Health


Το ηλεκτροκαρδιογράφημα αποθηκεύεται στη συσκευή, μέσω της εφαρμογής “Samsung Health Monitor”. Από εκεί μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε μορφή pdf και να το κοινοποιήσουμε στον γιατρό μας, εφόσον είναι απαραίτητο.

Galaxy Watch4 -ECG
Galaxy Watch4 -ECG

Φυσικά το ρολοί μπορεί να καταγράψει και ένα μεγάλο πλήθος ασκήσεων, με τις περισσότερες από αυτές με αυτόματη αναγνώριση. Όλες οι μετρήσεις περνάνε αυτόματα στην εφαρμογή Samsung Health, στο συνδεδεμένο smartphone.

Samsung Health App
Samsung Health App
Ανάλυση ύπνου

Μεγάλη βελτίωση υπάρχει και στον τρόπο ανάλυσης του ύπνου. Περισσότερα στοιχεία αλλά και επιλογή ταυτόχρονης μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα κατά τον ύπνο, ακόμα και καταγραφή ροχαλητού!
Δε μπορούμε να έχουμε απόλυτη εικόνα για την ακρίβεια των μετρήσεων. Σε όσα δεδομένα μπορούσαμε να έχουμε συγκριτικό, είδαμε μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω στη σύσταση σώματος, σε σχέση με ζυγαριά που κάνει τέτοιες μετρήσεις. Επίσης και στο βηματόμετρο, έχει μια διαφορά σε σχέση με παλαιότερα wearables της Samsung.

Μπαταρία

Μπορεί η Samsung να αύξησε τις δυνατότητες στα νέα ρολόγια αλλά δεν αύξησε και την χωρητικότητα των μπαταριών. Έχει γίνει καλή δουλειά στη διαχείριση από τον επεξεργαστή και το λειτουργικό αλλά το Galaxy Watch4 Classic με δυσκολία θα συμπληρώσει τις 48 ενεργές ώρες. Αντίστοιχα το Galaxy Watch 4 θα φτάσει περίπου της 36 ώρες. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με ενεργά Always On Display, GPS, και γενικά έντονη χρήση.

Samsung Galaxy Watch4 – Επίλογος

Η νέα σειρά Samsung Galaxy Watch4 είναι μια πραγματική αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα. Απέκτησαν ένα ολοκληρωμένο λογισμικό, με πλήθος λειτουργιών. Μας έλειψαν κάποια επιμέρους στοιχεία από τα προηγούμενα ρολόγια και κάποιες μετρήσεις μπορεί να μην είναι ακριβής, αλλά αυτά μπορεί να λυθούν με κάποια από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το Android Wear OS, αυτές θα είναι περισσότερες από ότι στο TIZEN!

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση για τα Samsung Galaxy Watch4/Watch4 Classic και στο κανάλι μας στο YouTube

Please follow and like us:

Samsung Galaxy Watch4 Review

8.3

Σχεδιασμός

9.0/10

Λειτουργικό

9.0/10

Μπαταρία

7.0/10

Τιμή

8.0/10

Pros

  • Δυνατότητα μέτρησης σωματικής σύστασης
  • Λειτουργικό WEAR OS

Cons

  • Μπαταρία

varonos80 Συντάκτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *