Samsung Galaxy Z Flip3 – Review

Το Samsung Galaxy Z Flip3 ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην πρόσφατη παρουσίαση της κορεάτικης εταιρείας. Το νέο μικρό foldable μοντέλο έρχεται με πολλές βελτιώσεις αλλά και εξαιρετική τιμή. Αυτή κινείται στα ίδια επίπεδα με όλες τις ναυαρχίδες της Samsung αλλά και των ανταγωνιστών της. Με κάποιες παραχωρήσεις βέβαια.

Samsung Galaxy Z Flip3 – Σχεδιασμός

Z Flip3 - Unboxing
Z Flip3 – Unboxing

Το μέγεθος και ο τρόπος αναδίπλωσης του Z Flip3 είναι ιδανικά για εύκολη μεταφορά. Μικρό όταν είναι διπλωμένο και με ιδανικό μέγεθος οθόνης για κάθε χρήση όταν ανοίγει.

 Z Flip3 Folded
Z Flip3 Folded
Z Flip3 - Unfolded
Z Flip3 – Unfolded

Το αλουμίνιο περιμετρικά και το Gorning Gorilla Glass, θωρακίζουν το τηλέφωνο και χαρίζουν μια πολυτελή αίσθηση. Η οθόνη προστατεύεται από ένα ειδικό πλαστικό, που πλέον έχει μεγαλύτερη αντοχή σε γρατζουνιές και αναδιπλώσεις.

Z Flip3 - Design
Samsung Galaxy Z Flip3 – Design

Στη μία πλευρά υπάρχει η υποδοχή της κάρτας sim. Στην άλλη τα κουμπιά αυξομείωσης του ήχου και το κουμπί ενεργοποίησης. Το τελευταίο ενσωματώνει και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην κάτω πλευρά υπάρχει το ηχείο, το μικρόφωνο και η υποδοχή φόρτισης. Στην πάνω πλευρά το μικρόφωνο και ακόμα ένα ηχείο. Η συσκευασία της συσκευής, περιλαμβάνει μόνο καλώδιο φόρτισης.

Χαρακτηριστικά

Το Samsung Galaxy Z Flip3 επεξεργαστικά παίρνει δύναμη από τον Snapdragon 888, με μνήμη RAM στα 8GB και χώρο αποθήκευσης στα 128GB. Το διπλό σύστημα καμερών είναι ίδιο με το απερχόμενο μοντέλο. Αποτελείται από δύο κάμερες με 12MP σε κάθε φακό. Η δυνατότητα λήψης βίντεο είναι 4K/60fps. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 10MP. Αυτή έχει δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ/30fps.

Η κύρια οθόνη της συσκευής είναι 6,7″ τεχνολογίας Dynamic Amoled Display 2X και υποστηρίζει HDR10+. Η δευτερεύουσα οθόνη είναι 1,9″. Αυτή είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η άλλη βελτίωση έχει να κάνει με την πιστοποίηση για IPX8 που έχει λάβει η συσκευή. Αυτό σημαίνει πως το Z FLIP3 είναι αδιάβροχο και αντέχει μέχρι και 30 λεπτά σε βάθος 1,5 μέτρο.

Η μπαταρία είναι και αυτή ίδια με το προηγούμενο μοντέλο, στα 3300 mAh. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, αλλά μόνο στα 15 Watt. Επιπλέον υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.  Το κινητό εξοπλίζεται με WIFI6 και διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Samsung με την AKG.

Samsung Galaxy Z Flip3 – Χρήση

Οθόνες

Samsung Galaxy Z Flip3 - Screen
Galaxy Z Flip3 – Screen

Η κύρια οθόνη του Galaxy Z Flip3 είναι ιδιαιτέρως απολαυστική. Τα 120hz του ρυθμού ανανέωσης χαρίζουν μια πολύ ομαλή λειτουργία σε όλες τις συνθήκες. Το μέγεθος και τα πλούσια χρώματα που αποδίδει, προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία στη θέαση βίντεο. Σε αυτό βοηθάει πολύ και ο στερεοφωνικός ήχος, με την απαραίτητη ισχύ σε όλο το φάσμα.

Z Flip3 - Εξωτερική οθόνη
Samsung Galaxy Z Flip3 – Εξωτερική οθόνη

Η εξωτερική οθόνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μια γρήγορη ματιά σε ειδοποιήσεις. Επιπλέον διαθέτει και διάφορα widgets για γρήγορες ενέργειες. Πολύ όμορφα και τα σχέδια για το Always On Display.

Λογισμικό

Μεγάλη βελτίωση έχει γίνει και στο λογισμικό. Το τηλέφωνο, έρχεται με προεγκατεστημένο το Android 11. Πάνω σε αυτό, η Samsung κουμπώνει ιδανικά το δικό της UI, σε έκδοση 3.1.1. Αυτό έχει δεχθεί πολλές προσθήκες για τη χρήση foldable συσκευών.

Z Flip3 – Multiwindow


Πλήρης εκμετάλλευση της οθόνης, με χρήση του multiwindow για όλες τις εφαρμογές.

 Z Flip3 - Flex Mode
Samsung Galaxy Z Flip3 – Flex Mode

Μεγάλη βελτίωση και στο flex mode, με χρησιμότητα σε κάθε εφαρμογή.
Πολλές βελτιώσεις έχουν γίνει στο μενού της εφαρμογής της κάμερας, όπως στο Z Fold3.

Φωτογραφία από τη δευτερεύουσα οθόνη
PiP
Pip


Λήψη φωτογραφίας με χρήση της δευτερεύουσας οθόνης, για selfies σε καλύτερη ανάλυση.
“Directors view” για να μπορούμε να έχουμε άμεση εικόνα από τις λήψεις, λήψη από τις κύριες κάμερες με εικόνα στην μπροστινή οθόνη και picture in picture λήψη.

Z Flip3 – Director’s view Wide
Z Flip3 – Director’s view


“Drag & Split” για άνοιγμα σελίδας από τον browser σε νέο παράθυρο.
Παραδόξως όπως και στο προηγούμενο μοντέλο και στο Z Flip 3, η Samsung δεν έχει δώσει πρόσβαση στο Samsung Dex. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Κάμερες

Όπως αναφέραμε, το σύστημα καμερών έρχεται αυτούσιο από το προηγούμενο μοντέλο.

Samsung Galaxy Z Flip3 - Main Camera
Main Camera
Samsung Galaxy Z Flip3 - Wide Angle
Wide Angle
Samsung Galaxy Z Flip3 - Night Mode
Night Mode

Ωστόσο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο λογισμικό, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Z Flip3 - Photo
Samsung Galaxy Z Flip3 – Photo
Z Flip3 - Portrait
Samsung Galaxy Z Flip3 – Portrait

Τόσο από τις κύριες κάμερες όσο και από την εμπρόσθια κάμερα.

Samsung Galaxy Z Flip3 - Main Camera Selfie
Z Flip3 – Main Camera Selfie
Samsung Galaxy - Selfie Cam
Z Flip3 – Selfie Cam

Μπαταρία

Το τηλέφωνο διατηρεί μέτρια χρόνους χρήσης της μπαταρίας. Η βελτιστοποίηση του λογισμικού βοηθάει, αλλά το τηλέφωνο είναι αρκετά ενεργοβόρο.

Σίγουρα το form factor της συσκευής είναι άβολο στην εγκατάσταση μεγαλύτερης μπαταρίας. Δυσάρεστη αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως η ισχύς φόρτισης περιορίζεται στα 15 Watt.

Samsung Galaxy Z Flip3 – Επίλογος

Το  Samsung Galaxy Z Flip3 είναι η συσκευή που πλέον μπορεί να φέρει τις foldable συσκευές σε μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού. Όμορφος και πρακτικός σχεδιασμός, χρήσιμες λειτουργίες και εξαιρετική τιμή. Θα θέλαμε μεγαλύτερη μπαταρία, γρηγορότερη φόρτιση και περισσότερα αξεσουάρ στη συσκευασία.

Please follow and like us:

Samsung Galaxy Z Flip3

8.5

Σχεδιασμός

9.0/10

Λειτουργικό

8.0/10

Μπαταρία

8.0/10

Τιμή

9.0/10

Pros

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Τιμή
  • Οθόνες
  • Αδιαβροχοποίηση

Cons

  • Μπαταρία
  • Απουσία Super Fast Charge

varonos80 Συντάκτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *