Samsung Galaxy Z Fold3 – Review

Το Samsung Galaxy Z Fold3, πατώντας πάνω στην επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του, έρχεται με τις απαραίτητες βελτιώσεις, ενώ προσφέρεται και σε χαμηλότερη τιμή!

Samsung Galaxy Z Fold3 – Σχεδιασμός

Z Fold3 - Unboxing

Samsung Galaxy Z Fold3 – Unboxing

Το ενισχυμένο αλουμίνιο που περιβάλλει τη συσκευή, σε συνδυασμό με το Silver χρώμα της δοκιμής, εντείνουν τον premium χαρακτήρα του τηλεφώνου!

Στη μια πλευρά υπάρχει η υποδοχή για την κάρτα μνήμης, στην άλλη τα κουμπιά αυξομείωσης του ήχου και το κουμπί ενεργοποίησης,το οποίο ενσωματώνει και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Z Fold3 - Ports
Z Fold3 – Ports


Στην κάτω πλευρά υπάρχει το ένα ηχείο, το μικρόφωνο και η υποδοχή φόρτισης (type-c). Στην πάνω πλευρά το άλλο ηχείο με τα περιμετρικά μικρόφωνα.
Οι οθόνες προστατεύονται από Corning Gorilla Glass Victus. Το νέο αυτό γυαλί προτασίας, που σε συνδυασμό με το πλαστικό στην οθόνη, προσφέρουν μέγιστη προστασία και μεγαλύτερη αντοχή στις αναδιπλώσεις.

Χαρακτηριστικά

Το Samsung Galaxy Z Fold3, εξοπλίζεται με τον Snapdragon 888, με 12GB RAM και 256GB χωρητικότητα. Το τριπλό σύστημα καμερών αποτελείτε από τρεις φακούς με 12MP ο καθένας με δυνατότητα λήψης βίντεο μέχρι 4Κ/60fps. Η κάμερα στην μπροστινή οθόνη είναι 10MP με λήψη βίντεο 4Κ/30fps. Στην κύρια οθόνη και για πρώτη φορά σε smartphone της Samsung, συναντάμε κάμερα κάτω από την οθόνη! Αυτή είναι της τάξης των 4MP.

Στο Z Fold3 ενσωματώνονται δύο ακόμα καινοτομίες. Η πρώτη είναι η υποστήριξη S-Pen. Αυτό όμως έρχεται με δύο περιορισμούς. Το S-Pen μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην αναδιπλούμενη οθόνη και μόνο με τα δύο καινούργια πενάκια που δίνει η Samsung (S-Pen Fold Edition/S-Pen Pro). Η άλλη καινοτομία είναι η πιστοποίηση IPX8 που έχει λάβει η συσκευή. Αυτό σημαίνει πως το Z Fold3 είναι ανθεκτικό στο νερό για 30 λεπτά και μέχρι 1,5 μέτρο βάθος, αλλά όχι σε σκόνη.

Η μπροστινή οθόνη είναι 6,2″ με αναλογία 25:9 και ρυθμό ανανέωσης 120hz. Η κύρια οθόνη είναι 7,6″, επίσης με ρυθμό ανανέωσης 120hz. Και η δύο οθόνες είναι τεχνολογίας Dynamic Amoled 2X και υποστηρίζουν HDR 10+.

Η μπαταρία της συσκευής είναι 4400mAh, με γρήγορη φόρτιση στα 25 watt, υποστήριξη ασύρματης φόρτισης και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης.

Επιπλέον το κινητό εξοπλίζεται με WIFI 6, υποστηρίζει Ultra Wind Band και διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Samsung με την AKG.

Samsung Galaxy Z Fold3 – Χρήση

Σε “κλειστή” μορφή το τηλέφωνο είναι ιδανικό για χρήση με ένα χέρι και τα 271gr του βάρους του δεν αποτελούν πρόβλημα. Η εξωτερική οθόνη είναι ιδανική για απλή καθημερινή χρήση και είναι μόνο θέμα ημερών να συνηθίσει κάποιος αυτό το μακρόστενο σχήμα. Η ομαλότητα στη χρήση που προσφέρουν τα 120hz, τα ωραία χρώματα και η καλή φωτεινότητα της πιο μικρής από τις 2 οθόνες, αποζημιώνουν στο έπακρο! Όταν το τηλέφωνο ξεδιπλώνεται, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό!

Samsung Galaxy Z Fold 3 εύρος οθόνη
Εξωτερική οθόνη
Εσωτερική οθόνη


Με τη χρήση της κάμερας κάτω από την οθόνη, όλα τα πλεονεκτήματα της οθόνης γίνονται αντιληπτά αμέσως. Το μόνο που χαλάει λίγο αυτή την ευχάριστη αίσθηση είναι η τσάκιση στη μέση, για την οποία η Samsung ακόμα δεν έχει βρει λύση για την εξάλειψή της, στην τρίτη γενιά αναδιπλούμενων κινητών. Η κάμερα κάτω από την οθόνη, δεν είναι ιδιαιτέρως εμφανής. Τα pixels που την καλύπτουν, κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως σε λευκά φόντα.

Λογισμικό

Σε συνεργασία με την Google, η Samsung έχει αναπτύξει το λογισμικό για τα foldable phones. Έτσι, το Z Fold3 έρχεται με Android 11, ενισχυμένο με το One UI 3.1.1 από τη Samsung, το οποίο φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Samsung Galaxy Z Fold 3 Labs Menu
Samsung Labs

Multi View Window για πολλαπλά παράθυρα, που πλέον μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις εφαρμογές, ακόμα και αυτές που δεν το έχουν σαν λειτουργία.

Samsung Galaxy Z Fold3 - Flex Mode
Flex Mode
Samsung Galaxy Z Fold3 - Pin Window
Pin Window
Samsung Galaxy Z Fold3 - Διόρθωση Φωτογραφιών
Διόρθωση φωτογραφιών

Συνέχιση εφαρμογών από τη μικρή στη μέγαλη οθόνη. Μulti view για θέαση των εφαρμογών είτε σε μορφή πλήρους οθόνης είτε σε μορφή tablet. Flex mode για ξεχωριστή χρήση των δύο οθονών και επιπλέον ένα καρφιτσωμένο παράθυρο στην άκρη της οθόνης, για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές, όπως στον υπολογιστή.

Samsung Galaxy Z Fold3 – Drag to Window


Μια ακόμα καινούργια λειτουργία είναι το drag to window, όπου τραβάμε ένα link στην άκρη της οθόνης και δημιουργείται μια καινούργια σελίδα στη μισή οθόνη.

 Samsung Galaxy Z Fold 3 - Keyboard Settings
Z Fold 3 Keyboard Settings

Βασικό ρόλο στη χρήση της μεγάλης οθόνης, παίζει και το προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο.

Κάμερα

Πολλές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο μενού τις κάμερας, με νέες λειτουργίες.

Samsung Galaxy Z Fold3 - Director's view
Director’s view
PiP

Μία από αυτές το “Directors view” για να μπορούμε να έχουμε άμεση εικόνα από τις λήψεις. Άλλη μία η λήψη από τις κύριες κάμερες με εικόνα στην μπροστινή οθόνη. Αλλά και picture in picture λήψη με χρήση από όλες τις κάμερες, αλλά μόνο από την μπροστινή οθόνη.

Απλή λήψη
Portraid Mode

Περνώντας στις κάμερες, παρόλο που το σετ είναι περασμένης γενιάς, έχουν γίνει οι απαραίτητες βελτιώσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό.

Μόνη παραφωνία η κάμερα κάτω από την οθόνη, που δεν είναι τελείως απογοητευτική, αλλά η χρήση της θα περιοριστεί στις βιντεοκλήσεις.

Κανονική λήψη
Wide
UltraWide

Και η μπαταρία είναι ίδια με το προηγούμενο μοντέλο, κάτι που ξενίζει, καθώς το Z FOLD3, με όλες τις λειτουργίες του, είναι ένα ενεργοβόρο smartphone. Παρ’ όλα αυτά ο Snapdragon 888 και το λειτουργικό κάνουν αρκετά καλή διαχείριση, με το κινητό να βγάζει τη μέρα με μέτρια χρήση.

Samsung Galaxy Z Fold3 – Επίλογος

Το Samsung Galaxy Z Fold3, είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Εξακολουθεί όμως να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Κοινό το οποίο είναι διατεθειμένο να πληρώσει αδρά, για να έχει στην κατοχή του το μια διαφορετική τεχνολογία από τα συνηθισμένα. Παραβλέποντας τα όποια πισωγυρίσματα, στον τομέα της κάμερας, της μπαταρίας αλλά και στην εικόνα που δίνει μια άδεια συσκευασία, με μόνο παρελκόμενο ένα καλώδιο φόρτισης!

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση για τα Samsung Galaxy Buds Pro και στο κανάλι μας στο YouTube

Please follow and like us:

Samsung Galaxy Z Fold3

8

Σχεδιασμός

9.0/10

Λειτουργικό

9.0/10

Μπαταρία

8.0/10

Τιμή

6.0/10

Pros

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Λειτουργικό

Cons

  • Κάμερες προηγούμενης γενιάς
  • Ελλιπής συσκευασία
  • Τιμή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *