Veger VOLCAN ENERGON 300 Review

Το Veger VOLCAN ENERGON 300 είναι ένα power station που διακρίνεται για το μικρό του μέγεθος αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες παροχής ενέργειας.

Χαρακτηριστικά

Veger VOLCAN ENERGON 300 Specs
Veger VOLCAN ENERGON 300 Specs

To Veger VOLCAN ENERGON 300 εξοπλίζεται με μπαταρία 299wh η οποία αποτελείται από στοιχεία ιόντων λιθίου και φωσφορικού άλατος σιδήρου (LFP), η οποία έχει μεγάλη διάρκεια ζωής που φτάνει τους 3000 κύκλους φόρτισης. Διαθέτει εξελιγμένο σύστημα προστασίας της μπαταρίας, με ανίχνευση αλλαγών τάσης, ρεύματος, θερμοκρασίας και κυκλώματος. Όταν συμβεί μια απροσδόκητη διακοπή ρεύματος, το Energon 300 μεταβαίνει σε εφεδρική τροφοδοσία εντός 20 ms, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευές σας παραμένουν άμεσα τροφοδοτημένες. Το VOLCAN ENERGON 300 μπορεί να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα μέχρι και 7 συσκευές είτε μέσω usb είτε από την πρίζα AC που διαθέτει, με συνολική ισχύ εξόδου τα 300Watt. Η επαναφόρτιση του συγκεκριμένου power station μπορεί να γίνει σε 2 ώρες μέσω γρήγορης φόρτισης και γίνεται είτε απευθείας από το τροφοδοτικό του είτε από φορτιστή αυτοκινήτου ακόμα και από φωτοβολταϊκό πάνελ.

Veger VOLCAN ENERGON 300 – Σχεδιασμός

VOLCAN ENERGON 300 Design
VOLCAN ENERGON 300 Design

Το Veger VOLCAN ENERGON 300 διακρίνεται για την υψηλής ποιότητας και αντοχής κατασκευή του. Σχετικά μικρό σε μέγεθος αλλά και ελαφρύ με το βάρος του να φτάνει τα 3,5 κιλά. Το περίβλημά του είναι πυράντοχο και ασφαλές σε ακραίες συνθήκες.

Veger VOLCAN ENERGON 300 Χερούλι
Veger VOLCAN ENERGON 300 Χερούλι

Διαθέτει και χερούλι για εύκολη μεταφορά. Στο μπροστινό μέρος είναι οι usb θύρες φόρτισης, οι υποδοχές φόρτισης συνεχούς ρεύματος και η υποδοχή φόρτισης του τροφοδοτικού.

VOLCAN ENERGON 300 Screen & Ports
VOLCAN ENERGON 300 Screen & Ports

Πάνω από τις θύρες usb είναι τα κουμπιά ελέγχου και πιο πάνω η οθόνη ενδείξεων. Στο πλάι είναι το led φως και πίσω η πρίζα η οποία διαθέτει και ξεχωριστό κουμπί ενεργοποίησης.

Veger VOLCAN ENERGON 300 Unboxing
ENERGON 300 Unboxing

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται ακόμα, το τροφοδοτικό, ο φορτιστής αυτοκινήτου και το εγχειρίδιο χρήσης.

Veger VOLCAN ENERGON 300 – Χρήση

Οθόνη

VOLCAN ENERGON 300 Screen
ENERGON 300 Screen

Με την ενεργοποίηση του ENERGON 300, ανάβει η οθόνη ενδείξεων. Το υπόλοιπο της μπαταρίας φαίνεται από τη μπάρα στα αριστερά αλλά και με ποσοστό. Υπάρχουν ενδείξεις τόσο για την έξοδο και είσοδο ρεύματος, τις θύρες που δείνουν ρεύμα και την ισχύ του ρεύματος. Το αριστερό κουμπί ενεργοποιεί την εξοικονόμηση ρεύματος για να κλείνει το power station μετά από κάποιες ώρες αδράνειας. Το δεξί κουμπί ενεργοποιεί το led το οποίο διαθέτει μόνιμο φωτισμό σε δύο εντάσεις και λειτουργία SOS. Το Energon 300 διαθέτει 2 θύρες type-c, η μία με έξοδο 60watt και η άλλη με 18watt και δύο θύρες usb-a με ισχύ εξόδου 18watt η κάθε μία.

Φόρτιση

Veger VOLCAN ENERGON 300 Powerstation
Veger VOLCAN ENERGON 300 Powerstation

Ξεκινάω τη δοκιμή βάζοντας για φόρτιση το Galaxy Tab S9 Ultra στη μία θύρα type-c. Στην οθόνη του power station ανάβει η ένδειξη του power delivery. Πιθανόν λόγω του μεγάλου ποσοστού μπαταρίας του tablet η μέγιστη ισχύς φτάνει στα 13watt.

VOLCAN ENERGON 300 Charing phone & tablet
VOLCAN ENERGON 300 Charing phone & tablet

Συνεχίζω με το galaxy z flip5 στην άλλη θύρα type-c. Η μέγιστη ισχύς φτάνει στα 20watt. Στη μία θύρα usb-a βάζω το nintendo switch. Η μέγιστη ισχύς φτάνει στα 26watt και συνεχίζω με ένα powerbank στην άλλη θύρα usb-a.

VOLCAN ENERGON 300 Charging Nintendo Switch
VOLCAN ENERGON 300 Charging Nintendo Switch

Τώρα η συνολική ισχύς εξόδου του ρεύματος φτάνει στα 35watt. Εντυπωσιακό το γεγονός πως με όλες αυτές τις συσκευές συνδεδεμένες, το ENERGON 300 έχασε μόνο 1% μπαταρία. Στην πρίζα εναλλασόμενου ρεύματος βάζω το laptop. H αντίστοιχη ένδειξη ανάβει στην οθόνη και τώρα η συνολική ισχύς ανεβαίνει στα 60watt.

Veger VOLCAN ENERGON 300 Power Supply
Veger VOLCAN ENERGON 300 Power Supply

Τα χαμηλά αυτά watt σε σύγκριση με τις δυνατότητες του powerstation, βοηθάνε να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του αλλά και να μη ζεσταίνεται, ώστε να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο ανεμιστήρας του.

Αφήσαμε το VOLCAN ENERGON 300 να φορτίσει τις συσκευές
Αφήσαμε το VOLCAN ENERGON 300 να φορτίσει τις συσκευές

Αφού ολοκληρώθηκε η φόρτιση του tablet, το άλλαξα με το galaxy z fold 3 και το άφησα 10 λεπτά για να δω πόση ενέργεια θα πάρουν οι συσκευές και αντίστοιχα πόση θα χάσει το energon 300.

Το αποτέλεσμα μετά από 10' με το Veger VOLCAN ENERGON 300
Το αποτέλεσμα μετά από 10′ με το Veger VOLCAN ENERGON 300

‘Ετσι μετά από 10 λεπτά, το powerstation έχασε 4%. Το z flip5 πήρε 9%, το  zfold3 πήρε 13% και το nintendo switch πήρε 5%, με το energon 300 να συνεχίζει να δουλεύει αθόρυβα.

Επαναφόρτιση του Veger VOLCAN ENERGON 300
Επαναφόρτιση του Veger VOLCAN ENERGON 300

Εκεί που άκουσα τον ανεμιστήρα του powerstation ήταν κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος και φτάνει στα 45db. Η ισχύς της φόρτισης είναι αρκετά σταθερή και πλησιάζει τα 100watt που είναι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να φορτίσει το Energon 300.

Επίλογος

Αυτό είναι λοιπόν το Veger VOLCAN ENERGON 300. Ένα φορητό power station με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης μέχρι και 7 συσκευών, ενώ διαθέτει όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Εκτίμησα ιδιαίτερα το μικρό του μέγεθος που βοηθάει στη φορητότητα αλλά και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Από την άλλη δε μπόρεσε να μου δώσει τη μέγιστη ισχύ σε καμία από τις συσκευές που δοκίμασα. Πάντως σε σχέση με το κόστος απόκτησης είναι ένα πολύ ελκυστικό πακέτο.

*Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του προϊόντος και στο κανάλι μας στο youtube και κερδίστε έκπτωση για την αγορά του!

8.5 TOTAL SCORE

Veger VOLCAN ENERGON 300

Buy Now
Veger VOLCAN ENERGON 300 SmartUnboxers Review

Power Station Χωρητικότητας 299Wh


Σχεδιασμός 9
Χαρακτηριστικά 8
Απόδοση 8
Τιμή 9
PROS
  • Πολλές δυνατότητες φόρτισης
  • Σχεδιασμός
CONS
  • Αδυναμία παροχής πλήρους ισχύος
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *