Yaber K2s Smart Projector Review

Ο Yaber K2s Smart Projector είναι ένας προβολέας υψηλής τεχνολογίας από τη Yaber, προϊόντα της οποίας έχω ξαναδοκιμάσει και μας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

Yaber K2s Χαρακτηριστικά

Yaber K2s Specs
Yaber K2s Specs

Ο Yaber K2s βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας και όχι τυχαία, καθώς εξοπλίζεται με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Το Αuto Focus και το Αuto Keystone, που επιτρέπουν την αυτόματη ρύθμιση της εικόνας κατά την τοποθέτηση του προβολέα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Ο συγκεκριμένος προβολέας επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με smartphone μέσω εφαρμογής αλλά και με NFC, με τη λειτουργία NFC Screencast. Επιπλέον ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Alexa της Amazon, για λειτουργία του Yaber K2s με φωνητικές εντολές. Εξοπλίζεται με 2 ηχεία JBL που προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο ισχύος 10watt και υποστηρίζουν το πρωτόκολλο Dolby Audio. Ο Yaber K2s μπορεί να αποδόσει Native ανάλυση έως 1080p, ενώ υποστηρίζει την ανάγνωση video σε ανάλυση 2K και 4K. Επιπλέον, το καινοτόμο σύστημα οπτικής τεχνολογίας, με υποστήριξη 800 Lumens, επιτρέπει στον προβολέα να αναπαράγει απροβλημάτιστα περιεχόμενο, ακόμα και σε φωτεινά δωμάτια. Το λογισμικό του προβολέα βασίζεται στο Android TV και έτσι έχουμε πρόσβαση μέσω του Playstore σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών media αλλά και παιχνιδιών. Τέλος η επιφάνεια προβολής του Yaber K2s μπορεί να ρυθμιστεί από 40″ έως 200″ ίντσες.

Σχεδιασμός

Yaber K2s Design
K2s design

Εξωτερικά ο Yaber K2s είναι ένα όμορφος προβολέας και η κατασκευή του είναι υψηλής ποιότητας. Καθαρές γραμμές με ελάχιστα κουμπιά στην επιφάνεια.

Yaber K2s Filter
Yaber K2s Filter

Τα ηχεία στα πλαϊνά της συσκευής καλύπτονται από ένα ωραίο υλικό ενώ διαθέτει δύο μεγάλες εξόδους αερισμού και αφαιρούμενο φίλτρο για εύκολο καθαρισμό.

Yaber K2s Speaker
Yaber K2s Speaker

Δίπλα στα κουμπιά στο επάνω μέρος βρίσκεται η επιφάνεια NFC και πίσω όλες οι είσοδοι των πηγών. Στο κάτω μέρος βρίσκεται στο πτυσσόμενο στήριγμα με κλείδωμα ασφαλείας και η είσοδος για τον αντάπτορα του android tv.

YaberK2s NFC
K2s NFC

Δυστυχώς δεν υπάρχει υποδοχή για τρίποδο. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται καλώδιο τροφοδοσίας, τηλεχειριστήριο, καλώδιο hdmi, καλώδιο av, σετ περιποίησης, ο αντάπτορας android tv ο οποίος συνοδεύεται από το δικό του χειριστήριο. Άρα έχουμε δύο χειριστήρια, ένα για τον έλεγχο του προβολέα και ένα για το android tv. Αυτό είναι κάτι που δεν είχα ξανασυναντήσει.

Yaber K2s Χρήση

Yaber K2s Auto Focus
K2s Auto Focus

Με την εκκίνηση της συσκευής γίνεται αμέσως αυτόματα η ρύθμιση της εικόνας σε focus και τοποθέτηση. Φυσικά μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κάνουμε χειροκίνητη ρύθμιση.

Yaber K2s Menu
Yaber K2s Menu

Στις επιλογές του Yaber K2s έχουμε πρώτα τις πηγές με το Android TV, το hdmi, το screen cast και το av. Μετά υπάρχουν τα θέματα για την αλλαγή του φόντου και των εικονιδίων. Οι ρυθμίσεις της συσκευής με όλες τις απαραίτητες επιλογές για την καλύτερη δυνατή χρήση του προβολέα. Το screen saver για και quiet mode συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης. Μετά έχουμε τις επιλογές για την ασύρματη μεταφορά εικόνας από smartphone είτε για android είτε για ios.

Yaber K2s Screencast
Yaber K2s Screencast

Στην ασύρματη μετάδοση εικόνας μέσω nfc, αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή e share στο κινητό μας, μέσα από τις ρυθμίσεις κάνουμε εγγραφή της nfc ετικέτας. Έτσι όποτε ακουμπάμε το κινητό επάνω στον προβολέα, ξεκινάει αυτόματα η ασύρματη μετάδοση εικόνας. Είτε πρόκειται για βίντεο από τη συλλογή είτε για βίντεο από το youtube, η μετάδοση γίνεται ομαλά, χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις σε εικόνα και ήχο.

Φυσικά μπορούμε να κάνουμε και απευθείας μετάδοση της εικόνας από το smartphone. Και εδώ η μετάδοση είναι ομαλή. Από όσους προτζέκτορες έχω δοκιμάσει, οι Yaber είναι αυτοί που το  screen cast δουλεύει καλύτερα.

Στην ομαλή λειτουργία βοηθάει το wifi 6 αλλά και το Bluetooth 5.2, το οποίο μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον προβολέα και ως ασύρματο ηχείο.

Yaber K2s Android TV
Android TV

Μέσα από το μενού του Android TV μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο αλλά και άμεση περιήγηση στις επιλογές των Netflix και Disney+. Στο playstore υπάρχει πληθώρα εφαρμογών media και παραγωγικότητας αλλά και ξεχωριστό μενού με παιχνίδια.

Yaber K2s YouTube
Yaber K2s YouTube

Στην εικόνα από το youtube, βλέπουμε πως μπορεί να μας δώσει ανάλυση μέχρι και 4k. Ομαλή εικόνα, χωρίς σπασίματα αλλά όχι και τόσο έντονα χρώματα. Πολύ καλή και η απόδοση του ήχου. Χωρίς τριγμούς και μπουκώματα, ο προβολέας γεμίζει το χώρο ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται αύξηση της έντασης.

Yaber K2s Netflix
K2s Netflix

Στο Netflix η μέγιστη ανάλυση που μπορούμε να πάρουμε είναι fhd. Καλή εικόνα και ήχος, χωρίς κολλήματα. Η μετάβαση της εικόνας χρονικά γίνεται γρήγορα, χωρίς αλλοίωση της εικόνας.

Yaber K2s Disney+
Yaber K2s Disney+

Το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε και στο Disney+. Η εικόνα είναι καθαρή αλλά χωρίς πολύ έντονα χρώματα.

Yaber K2s Ps4 Grand Turismo
Yaber K2s Ps4 Grand Turismo

Δε θα μπορούσα να ολοκληρώσω τη δοκιμή χωρίς να δοκιμάσω και το Gaming. Σύνδεσα το Ps4 και ευχαριστήθηκα το Grand Turismo, περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Εντυπωσιακός ήχος από τον προτζέκτορα που απογειώνει την εμπειρία χρήσης.

Σε γενικές γραμμές ο yaber k2s, δουλεύει υποδειγματικά. Όλες οι λειτουργίες εκτελούνται άμεσα και οι εφαρμογές είτε στον προτζέκτορα είτε στο Android tv, ανοίγουν χωρίς καθυστέρηση. Όταν δεν παίζει κάτι στον προζέκτορα, ο θόρυβος που παράγει κατά τη λειτουργία είναι αισθητός αλλά όχι ενοχλητικός και δεν ακούγεται καθόλου όταν παίζει κάποιο περιεχόμενο.

Επίλογος

Αυτός είναι λοιπόν ο Yaber K2s. Ένας προβολέας με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά, όμορφη κατασκευή, πολύ καλή και απροβλημάτιστη απόδοση και απρόσκοπτη σύνδεση με smartphone. Η αδυναμία τοποθέτησης σε τρίποδο και ο ασυνήθιστος χειρισμός από 2 τηλεχειριστήρια, δε νομίζω πως επηρεάζουν αρνητικά τη συνολική εικόνα, ούτε και η αδυναμία προβολής σε ανάλυση 4Κ. Αυτό είναι κάτι κοινό στο φάσμα τιμής που κινείται ο συγκεκριμένος προβολέας, τιμή που κρίνω αρκετά λογική σύμφωνα με τις προδιαγραφές αλλά και την απόδοσή του.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Yaber K2sστο κανάλι μας στο YouTube και κερδίστε έκπτωση 10% για την αγορά του από το κατάστημα Kooqie, το οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση του προϊόντος!

8.8 TOTAL SCORE

Yaber K2s Smart Projector

Buy Now
Yaber K2s Smart Projector

1080p/60Hz, 800 Lumens, με Bluetooth, WiFi 6 5G/2.4G, NFC Screencast & Alexa Voice Control - Γκρί


Απόδοση εικόνας 9
Απόδοση ήχου 9
Λογισμικό 9
Τιμή 8
PROS
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Screencast
CONS
  • Δεν υποστηρίζει ανάλυση 4Κ
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *